Hb low

Macam mana nak naikkan hb low ya? Ada pape effect ke kalau hb low

18 Balas

kalau sy Mkn sayur bdaun bnyk2.. zincofer pun sy xserasi..tukar new obimin bru okay.. nk mkn ubat tu kena elak ambil mnuman bkafein, xboleh mnum dgn susu.. nak pnyerapan baik mnum dgr air limau/oren/lemon yg tggi vitamin c.. effect hb low pula nnt ptumbuhan janin tbntut, kdg2 kurang oksigen boleh buat baby mnggal dlm kndungan,, ibu pula selalu cepat letih & pening..

4y ago

Awak, nak tanya. Tak serasi tu jadi macam mana? Cirit birit ada tak?

Sama LA sya HB low.. Skrg mmg mkn buah jmbu Batu, kurma ati ayam,susu tapi ttp.hb low skrg dh 9..doc bg zincofer tapi bila.mkn muntah2 lemah bdan pening kpla n xbolh berdri lnsg..bru ni buat ujian darah doc nk tngok iron dlm darah..

Salam cuba makan ubat ni. Doc yg syorkan . Saya allergic iberet so the only way doc suruh cari ubat ni. Alhamdulillah from 7.5 naik 11 dalam masa seminggu. Takda kena marah lagi.

2y ago

hi nadya. cara awak consume mcmana ye? maltofer ni

Anak kurg dpt supply drh ibu .. Cuba tukar ubt tmbh drh lain , sy dulu dr obimin tukar maltofer , atau pun amik supplement minum cm mamariam kot namanya ..

4y ago

Sy makan iberet folic, hb cantik, Dr pakar pun puji

Makan ubat kk bagi cepat naik hb serta makan buah jambu, buah kurma dgn susu segar hl merah..In Shaa Allah hb naik 🤗

4y ago

Sya mkn ni.. Tapi HB mkn low

Makn ubt sblm tdr dgn air oren , mkn buah jambu btu , pati delima /buah delima. Sy amalkn mmg cpt sgt naik

5y ago

Risiko hb low boleh bleeding after delivery bby nanti

sy consume mnyk kelapa dara ibu(mkdi) hb mntain 12.7 even hari2 mnum caffien ,baby kuar pon xkena jaundice

sis sy before ni hb low,sy amalkan ikan bilis goreng..n skrg hb dh cantik smpai kne puji ngn nurse

Hi! Pengalaman sy amik VCo je n doctor ada bg obimin. X pun mkn buah bnyk2.

Mkan pati delima sis. Banyakkan mkan buah mcm jambu batu. Boleh naikkan hb

4y ago

Sis google jenama fars. Gulsan pun ok tpi tekak sye xleh terima. Sye amik jenama fars je