berat naik 2.5kg

Salam ibu2 semua..nk tnya ade x yg naik berat bdan mendadak ? sy sebulan naik 2.5kg..berat bdan dh oversiti dh..minggu dpn kne minum air gula..harap xsangkut la..misi sruh kurangkn mkn nasi..so nk mkn ape yea nk bgi knyang lebih lama..tp berat xnaik byk..?? #ingintahu #bantusharing #pleasehelp #seriusnanya

1 Balas

waalaikumussalam.Ye Saya,2bulan berturut2 naik berat badan 2.5kg tapi alhamdulillah xsuruh minum airgula cuma doc suruh pantau tekanan darah sebab risau darah tinggi sebab keturunan ada darah tinggi.Sis ada background kencingmanis ke?Selain makan nasi bolee makan roti sis dan elakkan makan malam selepas pukul 8 malam