Ketuat kat kaki / foot corn

Macam mana nak lega kan rasa sakit kaki sebab ketuat ni... Nak hilangkan ketuat ... Kaki tu pakai ubat kuning..

Ketuat kat kaki / foot corn
5 Balas

Time saya duduk rumah sewa zaman study dulu saya kerap kena ketuat. Kalau dah baik nanti tak lama dtg balik. Dia ada ubat liquid tu tau kalau nk cepat baik time letak tu kena korek sampai terbuka baru letak or titiskan sbb nk bg ubat tu kena kt akar. Doctor yg ajar & kejap je baik 2 3 hari camtu. Then bila saya habis study terus tak kena sampai skrg dah duduk rumah sendiri. Tp saya yakin saya dpt ketuat tu sbb lantai rumah sewa saya kotor kot even dah bersihkan pun faham2 lah sharing 8 org so cepat je kotor balik. Padahal dari kecik kt rumah mak or rumah sewa time kerja & mana2 tak pernah pun kena ketuat

Sya pernah kena dulu.. Awal naik 1/2bijik tpi makin hri makin bnyk penuh 1kaki..smpai nk brjalan sakit sya guna krim kt farmasi lpstu sya korek2 isi ketuat yg dh kring.. Alhamdulillah lps korek kluar akar ketuat tu dh xbrjngkit daerah lain & hilang bck to normal

Cuba beli ubat brand duofilm. Ubat sapu. Boleh beli di farmasi. Tapi, kalau awak rasa sakit, dan merisaukan, boleh check dgn doc juga. Sebab ketuat ni senang untuk jadi lagi kalau tak pulih dengan baik dan boleh tumbuh di tempat lain pulak.

2mo ago

Jap, tapi awak tengah pregnant atau menyusukan baby ke? Kalau ya, duofilm ni takboleh. Nanti inform pharmacist atau doc dulu untuk diberikan ubat yang bersesuaian.

Pergi farmasi cakap je nak foot corn removal. Ada 2 jenis. Satu liquid, satu lagi macam plaster. Saya suka jenis yang liquid. Kalau plaster kena biar dalam 1-2 hari tak silap saya. Baru tanggalkan.

kalau tggl dkt area selangor blh try jumpa doktor man ttdi tuk dptkn rawatan