Corn / Wart / Ketuat

Macam mana nak rawat ketuat dekat tapak kaki ni? Saya dapat ketuat ni dari 5 bulan lepas tapi tak mengganggu pun sebab tu tak pernah ambil kisah. Sekarang pregnant dah nak masuk 38 minggu mungkin faktor berat badan meningkat, beban kat tapak kaki buat ketuat tu jadi lebih sakit dan rasa denyut2 macam bengkak. Dah la tahan sakit pinggang sebab sarat menunggu hari, ditambah dengan sakit ketuat kat tapak kaki sampai susah nak pijak lantai. Ada tak mommies yang pernah kena macam ni? Macam mana mommies rawat ketuat tu😩

Corn / Wart / Ketuat
3 Balas

Kena ke klinik dptkan ubat dia. Time sapu tu kena korek sikit sampai nampak darah & baru sapu sampai ubat masuk ke dalam lubang ketuat. Saya tak sure preggy moms boleh sapu tak, kena tanya doctor dulu. Tp itu cara saya rawat dulu (doctor ajar) & tak muncul lagi dah

Beli ubat kat farmasi sis. Ada jenis yang patch dan liquid solution. Saya dulu pakai yang liquid, tak perlu korek pun. Akan tanggal sendiri sekali dengan akar.

Ada ubat awk. Boleh p clinic