Susu badan kering

Macam mana nak bagi susu badan yg kering ada balik?? Baby baru 2bulan 22hari tapi susu badan dah kering

5 Balas

Nak bagi ada balik : 1) Niat semula. Ya Allah nak ada susu semula. Tolonglah keluarkan air susu nya Ya Allah. 2) Kerapkan direct Feeding. walaupon takde susu dulu doktor pernah pesan kat saya kerapkan sahaja bagi. sebab saya awal2 bersalin anak ke 2 & anak ke 3 dekat seminggu susu tak kuar.. 3) Try ke farmasi cari ubat untuk susu badan. 4) Bila susu walaupon air jernih sahaja yg keluar boleh add on milk booster. paling penting direct Feeding kena buat supaya ada signal demand & supply. 5) Boleh kerapkan pump/marmet

7mo ago

Terima kasih membantu

boleh try g frmasi mnta ubat tuk bnykkn susu semula. lg1 sis kne rajinkan pam 2 or 3 jam sekali bg de demand pda breast tuk hasilkan susu semula. start de susu fokus kerapkan nyusu anak direct tnpa botol

7mo ago

ubat hormon

baby tak hisap ke? atau awak epmom? cuba share? kena cari tahu punca susu badan awak kering dulu. baru boleh bantu

3mo ago

maaf nak bertanya jugak dgn sis fatin, kalau pilih option 2 utk jadi EPMom mcm mana pula ye?

Boleh tahu punca susu sis kering? Sis tak bf baby ke atau sis epmom yang dah tak pump susu ?

7mo ago

Allahh hmm sedihnye 😭 Semoga mudah urusan sis untuk breastfeeding anak.. saya pun sebenarnya tgh ber-relaktasi. Saya mungkin nak consume ubat domperidone atau galactgogue untuk speed up proses relaktasi ni, apa² pun kena minta saranan dr dulu tentang faktor kesihatan kita. Tapi anak saya dah 7m+ mungkin akan susah sikit, kalau anak sis 2 bulan masih boleh cuba pujuk² utk direct feed. Kalau tak boleh direct feed,mmg sis kena pam 2/3 jam sekali termasuk waktu malam. Untuk minggu² pertama biasanya mmg akan pam angin, tapi kalau konsisten sis akan nampak droplet kemudian baru ke oz, plg cepat sebulan paling lama mungkin 2 bulan. Yg penting jgn putus asa utk anak kita ..

.