Susu badan kering

Hai.. Maaf nak bertanya ada tak sesiapa tahu mcm mana nak adakan balik susu badan ya? Baby baru sebulan lebih tapi susu badan dah kering

4 Balas

Baby masih menyusu badan ke sis? Klau masih, boleh teruskan penyusuan. Utk bykkan susu, sis kena byk minum air utk tmpung keperluan air utk diri sis & juga baby. Kerapkan waktu penyusuan. More demand, more supply. Ini rules penting breastfeeding. Lebih kerap sis susukan baby, lebih byk susu yg akan dihasilkan badan. Utk pemakanan, sis boleh cari resepi resepi air halba? Halba mmbantu bykkn susu ibu. Boleh cari Akar Herbanika Nona Roguy juga, ini juga mmbantu

1y ago

kalau baby xnk susu bdn, awak teruskan bg baby susu fm je. tak perlu adakan semula susu bdn

teruskan penyusuan kalau masih menyusu..bykkan minum air suam..mindset kene positif..jaga emosi ketika menyusu pun sudah ok

boleh guna kaedah relaktasi. kaedah mengadakan susu badan semula

1y ago

jadi epmom 1) pump setiap 1@2j untuk permulaan. walaupon keluar angin sahaja teruskan pump. including malam kena pump. jangan stop. sebab kita nak hantar semula signal dkt otak untuk produce semula susu badan kita. 2) boleh selit power pumping. power pumping ni seeloknya awak lakukan antara pukul (12am ke 6am). time ni hormon prolaktin sgt2 tinggi. cuba consistent dlm 2mggu direct directfeed & pumping 1) awak boleh buat both. sambil directfeed sambil pump. kita panggil tandem pumping. dan awak boleh ulang tips mcm sy bgtau dkt atas. ✔️pastikan awak minum air secukupnya. ✔️ jangan stress. jangan down. boleh ganggu production susu badan awak ✔️ yakin susu badan awak ada. dan mencukupi utk baby awak. ✔️ semasa awak directfeed atau pon awak pump awak igt benda2 yg boleh buat awak happy. bila awak happy dpt boostkn pengeluaran susu badan awak☺️

terima kasih semua atas feedback 🫰