Susu badan kering ke?

Hi mommies, nak tanya, macam mana kita nak tahu susu badan dah kering? Susu badan saya keluar sikit sikit, dan cepat sakit bila susu dah penuh. Tapi Bila pump keluar sikit je. Saya menyusu anak umur 2 bulan sekarang ni.

1 Balas

Hi mommy. Saya ada kawan macam mommy. Kalau mommy masih rasa sakit bila penuh tu maksud nya susu masih ada lagi. Kalau susu kering, breast pun rasa kosong dan tak keluar susu lagi dah. Pam dengan direct feed berbeza, kadang kala memang bila pam susu tu sikit je tapi bila direct feed ia cukup untuk baby. 💕