Assalamualaikum

Macam mana nak bagi ada selera makan nasi ?? 5 hari dah takboleh nak bau nasi atau tgk lauk2

23 Balas

Saya gantikan dgn sup & bihun kadang2 beli je dkt luar nk msk mmg xthn mual... lg2 kalau terbau lauk pauk & tumisan🤢

Sy 12 weeks bru tekak bleh trime nasi .sbelum tu mmg ssh nk mkn kdg air pm xbleh nk mnun..alhmdllh skrg da bleh trime

Sy alah nasi seminggu ja...sy gnti buah ngn roti...pastu mkn kek,coklat...elok telan coklat tgok nasi dan² lapar

4y ago

Sya kerap makan kek coklat untuk ada selera esok lusa tekak jadi pedih ..

Awl hamil ke? Saya dlu cantu.. Then saya mkn benda lain.. Kentang, nugget.. Apa2 yg boleh masuk

4y ago

Haah iya kak dah 3 bulan .. kentang nuggt saya makan pun terkeluar balik

Klau sy mkn yg pedas2 lauk baru ad selera sikit..tp jgn la trlalu pedas

Kalau tak boleh makan nasi ganti dengan benda lain macam mee/bihun.

Sy masa prgnant tak boleh makan nasik , sy beli jus mamariam je .

4y ago

Jus mamariam elok untuk semua maslahkn sis ?? Mcm hb low

Sy pn sama tp sy gantikan dgn buah², kurma, susu & roti.

Ganti sereal..oat..roti gandum..ubi kayu..

Cer sis try mkn bubur nsi jnji prut xkosg