pemakanan bayi yang sesuai

Macam mana mau buat..avacado..untuk kasih makan bby..dan ubi leyek..itu macam mana pula ..perlu taru gula ke..

8 Balas

Avacado pilih yg kulitnya da gelap sebab tu lebih lembut..then lenyek2 smpi jadi mcm mashed potato tu..campur setitik dua olive oil and bolehla suap pada baby.. Kalau ubi keledek pula buang kulitnya then steam smpai lembut. Kemudian buat cara sama macam avacado tu, kita lenyek smpai xde ketul2 buh setitik dua olive oil boleh suap pada baby..tapi baby saya suka kalau ubi tu dicampur dgn bubur nasi..olive oil tu membantu menambah berat baby (bada baby yg ada masalah kurang berat boleh cuba)

kalau sy, avocado tu sy blend jd puri dn cmpur dgn biskut baby.. sbb avocado kan tk rasa apa2 tawar.. jdi sy cmpur dgn biskut.. bby sy lebih suka cmpur dgn biskut dri tk cmpur 😊

Gula Dan garam tak boleh ya untuk baby under 1y

Xperlu letak garam n gula sis...

Kalau umur.7 bulan..boleh sudh ke tuh

5y ago

Boleh

Tak perlu gula dan garam.

Olive tuh apa miss sorry tanya

5y ago

Minyak zaitun..boleh beli di supermarket biasa..tp jangan buh banyak cukup setitik dua je

Ada byk jenama