Ubi Kayu

Assalamualaikum sis.. sy mau bertanyaa betul kah Ibu yg menyusukan bayi tidak bole makan ubi kayu.. 2hari lepas sy ada makan krepek ubi kayu .. jdi risauu pulakk..ada kaa ibu" d sni yg menyusukan bayi tpi pernah makan ubi kayu jugaa.. ?

2 Balas

waalaikumsalam. ikut bdn ibu dan baby. try sikit dulu. if okay teruskan. if not. stop dulu. apa² pun bersederhana dalam pemakanan. saya tak mkn seafood je sebab anak ada ezema. yg lain² so far okay. try and error.

3y ago

sama²😊

Boleh baca ni

5mo ago

Kalau dlm ni dia kate mentah tk boleh tpi kalau yg dh rebus tu boleh ke?