Pemakanan bayi: Keledek

Anak 6 bulan. Macamana kalian masak keledek untuk anak? Tadi saya buat sarapan anak keledek kukus, guna dry mill, dapat hasil macam dalam gambar. Macam play doh! 😅 Saya letak air panas, lecek bagi sesuai untuk anak makan.

Pemakanan bayi: Keledek
7 Balas

Tambah lagi air, biar cair sikit. Takut nanti baby tak makan. Kalau keledek campur dengan apple and carrot pun elok tau. Dia macam manis manis sebab buah epal tu

1y ago

terima kasih 🌻

Hi, saya pun kukus bagi anak makan. Tapi lebih kan sikit air la bila blend tu. Kalau tak too dry. Anak pun suka.

1y ago

Sama-sama

kikiki..bb awk mkn x.sy x pernah bg terus camni.sy stim n campur dgn bubur.satu lg sy suke gune ubi oren

1y ago

Tkasih ya bg idea campur dgn bubur.

rasa kena tambah air lagi awak. mcm pekat sangat ja tu.

1y ago

alhamdulillah ☺

terima kasih bg idea🌻

mcm pekat sgt tu

🥰