Siapa ingat lagi saat-saat si dia hadir dalam hidup kita?

Macam mana ibu ayah berkenalan dahulu ya?🥰 Adakah terlanggar bahu dan buku pon terjatuh?🤭 Atau minum di kedai kopi tetapi duduk di salah meja?😆 Atau atauu atauuu kawan kenalkan kepada kawan?😏 Jom petang-petang ni kita imbau kembali waktu-waktu indah tu. Mesti tersenyum balik kalau ingat semula kan😍

Siapa ingat lagi saat-saat si dia hadir dalam hidup kita?
85 Balas

Kt skola, blok lain2 tp kwn die bff sy, bff sy tu lelaki iban, mse tu sorg f3 sorg f5 , kwn iban sy tu rjen lepak ngn sy time rehat kt beranda depan kelas smpi kitorg kne gosip kapel, tah bila😑😑🤣 , bff kut tp llki kan biase la tu, lpas tu tgh lepas nmpk hubby lalu blok dpn bwh nk ke toilet kot, dgn kwn2 die, mse tu bff sy knlkn die smbil jerit dr atas,, woi emi2, die pun pndng, bff sy ckp ni mira,mira tu emi,, kitorng hanya mmpu sengih, sy buat muka blur dkt bff😂 lpas tu die leh ckp ape? Emi tu baik,try lah 😌😌😌 mentang2 aku xde bf mase tu,bru clash ex bf kntoi becium ngn budak f4 kt karok🤦🏼‍♀️ aiyo time puase lak tu sy xtau pun , ad org ckp bila tnya mmg die jwb ye, 🤣🤣🤣🤣 pastu gud bye jela hai,,,emi tu pulak sppu ex bf sblum ni, ha sy ad ex bf 4 org je, y emi aka hubby tu no 5 la ,, last🤣 xbyk pun kwn sy lg byk leh ad 2 bf dlm 1 mse😂😂😂 knl2 dgn hubby pastu boleh rapat mse tu bff sy da pindah srwak balik lost contact jdi sy rapat fgn hubby balik skola jln kaki ssma, jauh kot rumah dgn skola tp xde pilihan jln jela kaki balik taman sama, lorong blkng2 je😂 xtau pun senanya smpi la abis skola die kj kt sini2 je sy kje jb, pastu bnti kne sini, tunang mse kt jb pastu 2016 kwen, 2010 kenal, 2014 tunang,2016 kawen 2021 inn shaa allah kluo laa bby 1st ad 2 org lagi tp tunggu mama dgn ddy die kt syurga❤️❤️❤️

start kenal masa darjah satu dan sekolah agama(2003) kenal sebab suami kaki buli d sekolah(yaa, sekolah rendah) dan buli punya buli suami jadi secret admire saya.. saya xtau pun ada secret admire🤭 sampai la darjah5(2007) baru suami berani luah kn perasaan dan saya pun membalas.. tp tak lama lepas tu saya dah tak suka dan terus menghilang dr si suami, lost contact la katakn(kesian)🤣🤣 and then, ntah kenapa kuat betul takdir kami.. form2(2009) suami contact saya balik HAHAHAH rupanya dia tak putus asa yaa.. dia ajak couple dan saya pun terima jak . xpndai serik lagi suami ni🤣 so, dari tahun 2009-2017 kami couple.. 2018 kami tunang setahun.. 2019 Alhamdulillah sah jadi suami dan isteri🤣🤣🤣🤣 dan skrg 2020 dah ada anak satu (baby boy)😍 ok, sekian...

zman muda2 rjin lyn muka buku kn. . lps 2 umo plak mkin mningkat. .🤭 nk tgu yg lme ntah kmnee. .kalo ade jodoh msty da bertmu. .hahaha. .dlm mse sme mncri laen jgk. .xsngke plak dgn mlyn wechat trangkot plak dgn suami. .hehehhehe. .ckp kt dye. .mls nk bcnta. .kalo rse btl nk. .dtg anta risik. .sbb nya sblm ade suami da rmai knl laki. .lling lme 6thun sjak skola. .jd tkt ilg lg tros ajk kawen. .hehehehe. .knl x smpai sthun ajk tunang. .tunang kjp. .kawen tros .2014 kawen. .skng 2020 da 6 thun usia perkahwinan dan memliki 2 cahaya mata perempuan. .moga hubungan kami kekal ke akhr hayat. .❤👨‍👩‍👧‍👧

keluarga kawan kenalkan. call2 dulu. Sy ada tugasan di tempat kerja dia. Masa kat carpark saya teragak2, nak call ke tak nk bgtau sy ada di tempat kerja dia. Saya tak call dia dan dlm hati niat; ya Allah, andai aku terserempak dgn dia, inilah petunjuk drpdMu, bhw dia lah bakal suamiku. Ya Robbi, Allah Maha Mendengar. kami ditemukan di tangga pintu masuk. Itu kali pertama saya jumpa dia. Tergamam dan boleh pula lupa namanya. Bila selisih baru teringat dan tegur nama dia 😅. Dia pun cam saya. Lunch hour, dia call sy ajak lunch sama. Saya kata saya dh ada kt ofc sy. Huhu. Gitulah, kenangan 🥰

of cz ingat...kenal suami dari kakak n abg angkat,masa tu dia single n dia berkenan nak kenal dengan kita sebab nampak gambar kita keluar kt screen phone akk kita masa kita call kakak kita ,terus dia mintak nmbo kat akk,lepas tu kacau² kita² xlayan,sampai lah satu hari kita pergi kedai beger abg angkat,masa tu dia ada kat sana,kenal ,lepastu masing2 sambung study ,brcinta, bertunang apa semua slama 11 tahun baru nikah tahun 2019,now prgnant dh 35w5d...bila ingat balik alahai kelakar

Haha betul tu. tengah senyum balik nie. First time jumpa hubby zaman persekolahan, waktu tu saya di kantin sekolah. Dari jauh perasan ada org perhati. Tapi mcm biasa buat tak tahu, x lama tu dapat tahu dan berkawan mcm biasa. Hubby tua sethn dari saya, selepas abis sek kita org x keep in touch dah. Smpai saya contact dia balik dan terus couple n kawin smpai sekrg. Innshaallah thn depan bln feb nanti dah msk 23 thn usia perkahwinan kami.

Classmate kat u tapi xpernah bertegur sapa. Dalam facebook husb tegur, konon2 tya pasal assignment. Sy nak tak nak layan sbb mmg jenis belagak sikit kalau dgn lelaki 😅tapi Allah detik hati untuk balas sikit chat dia walaupon xpanjang. 1st jumpa bawak kawan baik, tapi jadi serba malu sgt2 padahal sy bukan jenis mcm tu. Xsangka after 7 tahun lbh bkwan dh jadi suami, skg nak ada our 1st baby pula 🤗

Dimana ada perpisahan disitu ada pertemuan...😂😂 zaman budak² kan putus dgn ex dok update status kt ig,sekali husb(skrg) comment bg semangat yg membina..memula mmg xjangka hubungan ni akan berpanjangan..sbb memasing xkenal kan,cuma contact kt ig je..last² dia minta no hp senang nak msj katenya..maka,bermulalah disitu.....hahaha

form 2 .. msa tu kelas laki pmpn asing2 .. dia dtg kelas pmpn utk mntk pain killer dkt cg mngajar atas arahan cg dia .. tapi yg menarik minat sy dkt dia .. dia pnya confident pain killer tu dia sebut pen killer hahahahha .. byk kali plak dia cnfirmkn yg dia nk pen killer bukan pain killer hahhaha sgt2 kelakar

Kenal kat ig🤭tapi tak dilayan selang berapa hari jadi kawan biasa, lepas tu helmet hilang kat mydin dia datang bagi helmet☺️start haritu mula kenal hati budi masing masing n skrg dah jadi suami😂♥️anak nak masuk 2 dah pun. #mummyabiy21yearsold2020