Kencing Manis Ibu Mengandung

Macam mana bacaan normal bagi ibu mengandung yang buat BSP? Boleh sesiapa terangkan? Saya makan pukul 12.00 pm pastu check pukul 2.00 confirm tinggi. Atau Kena check pukul 2.00 pm dulu baru boleh makan.

25 Balas

Bsp tinggi depends dgn apa yg sis mkn.. Mcm saya if bkn date buat bsp saya ska buat experiment ? contoh breakfast saya mkn roti or mee.. Bfre mkn cek dlu brpa.. Lpas mkn tgu 2 jam cek lg.. If x lbih dr 6.7..saya rekod kt buku sndri.. msa cek bsp btul ikut jer la apa mknan yg x buat bacaan tu tinggi.. Mcm tu jga untuk lunch & dinner.. Tp kdg2 mkin kita kontrol mkin nk plak gula tu tinggi ? if bacaan bfre mkn tu tinggi saya slu delaykn skit msa mkn tgu bacaan tu trun skit bru saya mkn ?