Kencing Manis Ibu Mengandung

Macam mana bacaan normal bagi ibu mengandung yang buat BSP? Boleh sesiapa terangkan? Saya makan pukul 12.00 pm pastu check pukul 2.00 confirm tinggi. Atau Kena check pukul 2.00 pm dulu baru boleh makan.

25 Balas

Kena mkn sis..setiap kali pas ambik darah, sis kena mkn..pengalaman sy, 2x peknen kena buat BSP. Saya mkn. Cuma kena lh pilih mknn yg seauai, xbyk gula. Pas mkn tuh, kena lh minum byk air..biar kerap g tandas.