Kencing Manis Ibu Mengandung

Macam mana bacaan normal bagi ibu mengandung yang buat BSP? Boleh sesiapa terangkan? Saya makan pukul 12.00 pm pastu check pukul 2.00 confirm tinggi. Atau Kena check pukul 2.00 pm dulu baru boleh makan.

25 Balas

Mcm sy kat sini check 8pg, 12tghri, 3ptg dgn 8.30mlm..8pg tuh sarapan sandwich/roti wholemeal/biskut..stop mkn before 10pg..lepas bsp pukol 12 tuh sy mkn nasi suku2 spruh wajib ad syur lauk buah semua..lpas 3 ptg tuh mkn kuih tpi elakkan ambil pisang greng atau karipap sbb karipap inti dia tuh ubi kanji tinggi gula ya sis..so kalau sis tak nk mkn nasi pukol 12 waktu 3 ptg pun boleh juga sbb gap msa pnjang kan..kalau tmpat sy lah..hri2 sy buat benda y sma kawal kalau tringin sgt je bru ambil pisang greng smua tuh cuma ta ambil time buat bsp lah..