Kencing Manis Ibu Mengandung

Macam mana bacaan normal bagi ibu mengandung yang buat BSP? Boleh sesiapa terangkan? Saya makan pukul 12.00 pm pastu check pukul 2.00 confirm tinggi. Atau Kena check pukul 2.00 pm dulu baru boleh makan.

25 Balas

Kalau dkt kk yg saya check sini , check bsp pkl8 pagi, 12tghri, 5ptg dgn 8mlm..pasti kan 2jam sblm waktu check bsp tu x mkn dh.Makan kena jaga Masa check bsp ni ,kalau bacaan 2kali merah dlm 1hari tu ..nurse akan suruh refer dgn doktor.Lps tu doktor akan suruh buat bsp smgu kemudian ,bgantung pada bacaan bsp kalau Makin Naik, Makin Naik...last doktor akan suruh kita ambik suntikan insulin ,lagi lah jenuh.Kalau bacaan normal balik...kena continue bt bsp 2kali sbln sampai nk dkt waktu due kita.