tips utk ilang loya dan skit kpala

Maaf ye.sy ibu hamil ank yg prtama dan lgsung tiada pngalaman [email protected] tnya..apa kah mkanan atau mnuman utk ilangkan loya d mlut..muntah2 dah kurg.cuma loya n phit mlut je yg jdi msalah.dan ibu hamil slalu sakit kpala ke?ada x cara yg berkesan utk ilangkan sakit kpala slain ubat?

2 Balas

Sy mkn yg masam². Mcm asam jeruk,masak asam pedas, yg penting masam² lah. Ikut selera ibu. Klau pening,sakit kepala - cuba ambik panadol then rehat. Klau bekerja, ambik masa sikit utk duduk and redakan sakit kepala tu.

Saya atasi dengan makan Epal hijau. Dan saya kerap tidur di kerusi yang boleh adjust tu org panggil kerusi malas. 😂 Nak guna diffuser tapi tak dpt. Sebab sensitive dengan bau-bauan