Assalamualaikum dan selamat pagi? maaf gambar agak kotor sikit.

Maaf ya nak tanya. Baby saya kerap berak macam ni, hijau+kuning+lendir+agak cair. Baby meneran sampai merah muka. Dah hampir seminggu belarutan macam ni. Masa 1st day jadi. Dah jumpa & infom doc. Tapi sama jugak sampai harini? nak tanya kot ada yg berpengalaman & tahu jalan penyelesaiannya. Btw baby fully fm(Lactogen 1)

Assalamualaikum dan selamat pagi? maaf gambar agak kotor sikit.
8 Balas

Anak 1st cmni, breastfd ke? Kalau still bf.. si ibu cuba had kan makanan si ibu ambil. Ataupun cuba stop makan ke or minum produk tenusu contoh susu pekat or cair.. sy buat cmni jadi. Kesian kt anak. Jadi kita kaji apa kita makan. Kalau dah x bf, kena tgok cuba selang susu dgn karihome ke atau xyah selang. Nak tgok anak tu okay ke x dgn jenis susu tu. Pglaman sy sndri.. sy cuba mcm2 susu, last2 susu dutch baby jugak perut anak ok.

4y ago

Tq sis. Ya. Saya full bg susu formula. Sy try kurangkan sukatan susu. Alhamdulillah. Baby getting better.

normal sis,just kena pntau je klau dah terlalu kerap membuang..baby sy pun mcm tu jugak..try pegang ubun2 klau cekung tu tanda baby kurang air bdan..kena kerapkn susu ya sis

anak saya minum lact pun jadi macam ni tp tahi dia mcm lumut yg dekat batu2 tu. hehehe kena tukar susu sis. boleh try bagi dutch baby pun elok.

Baby sy mcm ni jga dlu. Bawa pg klinik. Dr ckp normal. Asalkan tak ada darah & baby still active, nak susu. Sesia ja lama tggu nombor 😅

Baby sye mnum susu lactogen pn jdi mcm ni berlendir and beminyak..die nangis je kalo time nk berak..then sye trus tukar susu..

Baik refer kk atau hospital, sbb mcm x sesuai susu tp xbrani nk ckp.. Lebih baik refer kpd yg pakar

susu xsesuai tu sis....cuba tukar

tkt xsesuai susu