Najis bayi kuning + hijau

Assalamualaikum hi mummy, nak tanya normal ke najis bayi kuning+hijau? Baby 1bulan 17 hari, fully susu fm frisolac. Tiap kali buang air baby mesti meneran sampai merah muka dan hari ni first time najis bercampur warna hijau dan baby lebih kerap buang air besar. #firstbaby

Najis bayi kuning + hijau
3 Balas

hijau ni selalunya sbb dia dah berak lama jadi dia bertukar dari kuning ke hijau. boleh cuba google warna najis yg normal

2y ago

Tq sis. Saya google dah tq info, sy terus p klinik tadi. Dr cakap normal najis baby kuning hijau as long texture nya bukan berair macam kene cirit birit tu.

Kuning dan hijau normal kalau baby menyusu je. Blh rujuk stool chart

Baby i punya najis sama macam ni. Nak tahu jugak normal ke?

1y ago

Dah tunjuk kat Dr mas checked up di kk. Dr kata normal