Cara dapat kan GL (guarantee Letter)

Hi, maaf sy nk bertanya mngenai GL. Dari mana boleh dapatkannya? Atau kite sndri yg buat then mnta sign company?? Sy bkn berkerja kerajaan. Swasta pun blh ade GL kn klau sudah lme berkerja. Maaf sbb ni first time sy tau pasal GL

2 Balas

Sis try tnye HR(bhgian sumber manusia) sis ttg GL ni.. biasa xslh sy bhgian HR yg uruskan tuk kebajikan staff..sm juge kalau admit dkt private hsptl also do da same... Even kekdg claims under insurance pun need GL letter ask the compny of insurance that u hev or refer to ur insurance agent... Kalau kje gomen xslh ada sistem myHRMIS bg yg kje goverment or direct g jmpe yg berkaitan ttg pengurusan staf..mg urusan sis d pmudahkan segalanya..aamiin