Hospital kerajaan dan GL

Hai, boleh sesiapa share kos bersalin di hospital kerajaan guna GL ni? Sy tak pernah guna GL selama ni. Sy 36w, dan GL ni kena apply sekarang atau tunggu admit ward ya?

3 Balas

GL ni boleh print awal.. sebab valid 3 bulan dari Masa print.. print sedia kepil kat buku pink tu.. nti nurse tinggal ambil JE utk discharge awak nti.. pengalaman pakai GL ni.. memang bagus la.. harga dalam RM400 tinggal RM15 gitu.. sebab Saya beranak bedah & anak kuning.. jadi harga tu Mahal.. Saya pun tekejut tinggal ringgit² je..

Suami sy gomen staff, jd setiap kali bersalin, sy akan mintak surat GL kt suami dan simpan dlm beg hospital. Kalau ada surat ni senang, bukan apa kot tiber system hrmis susah nk buka ke apa, at least ada backup😂. Kalau ada GL x perlu bayar apa2 masa discharge. Dia akan tolak dr payslip.

maksud awk kos mcm mana? klu kakitangan kerajaan guna GL semua tolak dkt payslip. GL xperlu apply, just log in HRMIS print dari sana. klu GL swasta xblh pkai dkt hosp kerajaan.

7mo ago

ye, minta suami aksess dari HRMIS, print out dan dptkn sign bos dia sblm nk guna.. boleh print awl dan simpan siap2 utk kegunaan bsalin. valid 3 bulan dari tarikh print xsilapnya masa serah diri/bsalin, suami bawa buku pink dan GL ke kaunter hasil hsptl utk urusan daftar masuk.