Perut ibu hamil kembung

Maaf saya nak tanya, saya 1st baby skrg dah 5 minggu. Tp perut saya dah kembung 3 hari. Rasa mcm nak pecah perut. Setiap kali makan lagi bertambah rasa kembung. Kalau nak tidor kena mengiring, tak boleh baring biasa. Mulut pula pahit ja rasa. Normal atau tidak ya? Adakah ini alahan atau saya tersalah apa apa? Terima kasih.

2 Balas

Normal.. previous pregnancy saya mcm ni jugak 🥰

1y ago

tak boleh buat apa hilangkan pahit & loya tu hahahaha hormon mengandung mmg mcm tu.. kalau saya dulu, makan chewing gum hilangkan pahit & loya tu.. hahaha part muntah2 tu bersabar laa yaa, saya dulu mcm tu jugak memula muntah air.. lelama muntah dgn isi2 sekali 🤮🤮 Just jaga makan je.. biarkan awak rasa pahit, makan je.. jgn biarkan perut kosong nnti makin kembung.. if perlu makan 6x sehari, makan je..

Normal. Simptom biasa bg sebahagian ibu hamil

1y ago

*mana - makanan