Assalammualaikum...

Maaf saya nak tanya la...sekarang kandungan saya baru masuk 2 bulan dah sesuai k makan acid folic dengan supplement untuk ibu mengandung

11 Balas

Yup kene makan. Untuk pembentukkan janin, sel otak semua. Penting tu. Boleh makan acid folic n obimin. Tapi kalau nak makan supliment yg lain baik dapat kan saranan doctor ye. ☺️

Ikutkan acid folic tu mmg sesuai amalkn bg ibu yg merancang nak mengandung juga.. 2 bulan ok sgt mkn TU..

Acid folic sebenarnya digalakkan ambil sebelum hamil lagi..terutama kepada wanita yg baru berkhawin..

Ya dh sesuai sgt..even 3 bln sblm kawin pun dh digalakkan..n teruskan smpai preg

Dah bukak buku pink ? Memang wajib makan folic acid dari awal

4y ago

Makan je folic acid

sejak tahu preggy dah boleh start makan dah.

skrg pun dh bole mkn sis..

Sgt sesuai sis...

Sgt sesuai.😊

Sangat sesuai