maaf bertanya

Maaf nk tanya..first baby...selalu kan kita checkup kt klinik je...smpai week ke brapa ye nurse sruh kit pg hosp utk dftr slalunya?

5 Balas

Kkia ada doc.. check up doc d kkia.. klu daftar bersalin rasanya x perlu.. dah smpi nak bersalin dtg p hsptl ja.yg ada mslh mcm gdm, high bp.. ni doc akan bagi surat reffer p hsptl. Selalunya atas 30w.

tempat saya nurse x suruh melainkan ibu ada masalah mcm GDM ke..klu normal je..nurse pesan kena alert tanda2 dan segera ke hospital berdekatan..

xde dapat surat serah diri, check kk sampai 40w. saya dapat surat kena serah diri 🤣 so minggu last saya gi kk minggu ke 35

semasa awak nak bersalin..atau semasa dah nak 40 week ..Akan ada appointment untuk serah diri ,diinduce la makna nya..

Nak tahu juga 😅

4y ago

Takpe kita tunggu, harap ada yg sudi jawab