NAK TANYA BERAPA BAYARAN KLINIK KERAJAAN UTK CEK AWAL KEHAMILAN BUKA BUKU

Haii sis.. Maaf nak bertanya... Kalau kita nk cek awal kehamilan kt klinik kerajaan utk buka buku selalu nya bayaran berapa ye? Sb ni first tyme baby... Maaf sekali lagi🙏#ingintahu #firstmom

13 Balas

Free sahaja sis untuk preggy mom . Pastikan bawa confirmation scan yg sis buat diswasta sebelum ke sana . 8 weeks sudah memadai untuk scan dan around 10-12 weeks pun boleh buka buku . Sis kena pergi awal ya , sebab banyak step dalam siapkan buku pink tu .

2y ago

kalau mcm saya dah buat buku pink dkt swasta , dh kluar result darah , dh scan detail sekali . ni kandungan dh 5 bulan baru nak pegi sambung buku dkt kk . tapi masa dkt swasta haritu takda lagi nk minum air gula tu semua . ni pun saya mntk tukar kat kk , diorang bgi appointment minggu dpn . saya rasa mcm dh lewat sgt🥺🥺🥺🥺

8-12w boleh bukak. sblm buka buku pink, pastikan dah ade gmbr scan dri klinik swasta, yg ade bby + heartbeat. which is 8w ke atas bru nmpk bby n dgr heartbeat.

2y ago

Oo ok sis.. Tq🥰

Bayaran utk pertama kali rm1.Utk check up yg sterusnya free je 😊 Klau dah scan kat swasta,blh bwak skli ke klinik masa bukak buku pink

Saya time nak confirmkan pregnant tu nurse mintak rm30 tapi bayar sekali tu jela time buat buku pink tak kena bayar apa dah

Free tak bayar di klinik Kesihatan

klu kt tmpt saya rm1 stiap kali kne byr kt kk.

Gov free sis, swasta RM220 sy kena

free ja.. check up pun free

Free sis. ☺️

kk sye byr rm1