Baby 5 bulan

Maaf nk tanya baby memang susah tidur ke 5 bulan tidur kadnag Tu jam 5 pagi baru tidur 😭

4 Balas

iye mmg ada fasa dia susah nk tido ank sy lbih kurg mcmtu lh masa umur dia bulan2 kdg pagi2 buta 2-3 pagi bru tidur .. nnt kena train dia tido malam awal , siang kurangkan tido.. skrg ank dh sthun dh ok dh 10/11 malam mesti dh tido

5mo ago

Ooo ye ke saya dh ubah cara dia tidur tapi Tu la peel dulu baru tidur

depend. siang baby tido lama ka? kena ubah polar tido baby awak. mcm sy mmg train dr baby lepas pantang lagi. pkol 8/8stgah dh masok tido. siang je mmg anak2 jarang nap. nap dpt la dlm 2@3x. jenis nak main byk😅

5mo ago

boleh jadi beralih bulan awak

ada masa dia.. tp mak kena cari la mana tak betul yg buat anak overtired tu.. anak sy masa 5m tidur 8pm-8am

5mo ago

byk benda kena check.. main byk sgt ke sampai penat, main yg penuhi keperluan dia tak cukup ke, terlepas waktu tidur dia ke

Sebelumni okay ke?

5mo ago

Kalau anak saye, selagi die tak kenyang die tak tidur, lepastuh kalau die senyum2 macam ajak main, saye takkan balas pape, sebab kalau dilayan menjadi nanti. Atau mungkin anak awak tengah dalam fasa die, so awak kene try laa buat die tidur awal.