ibu muda

maaf nak tanye nak buat buku pink nak bawak ape je ye.... dokumen ape jer

15 Balas

Kad nikah/sijil nikah je mommy.. last tarikh datang period pon kena ingat. Tarikh terakhir tu maksudnye hari pertama u datang haid. Baru dapat anggaran due bersalin nanti bila.

Ic husband n wife, sijil nikah, tarikh last period, gambar scan kalau dah scan dekat klinik swasta. Bil utk pengesahan alamat. Kalau kerja alamat n no telifon office kena ingat.

5y ago

Awak agak2 la. Kalau tarikh regular every months dah boleh agak.

saya dulu masa bukak buku pink.. nurse suruh bawak air kencing, surat kawen, gmba scan and ic tu jer..

Bwk buku lama n sjil nikah..klo lupa nurse rujuk buku lama je..klo first time bwak sjil nikah..

Bwk ic, bil elektrik, fotostat sijil nikah 2kpg. Tu je yg nurse minta masa buat buku.

Ic je and make sure kena tau bila last date of period. Congratulations sis

5y ago

Sorry sis. Sy lupa kalau first baby mmg kena bwk surat nikah. Sbb dah anak ketiga bawak buku pink baby sebelum and ic je. Hehe. And make sure ingat last period date

Sy br ni misi mintak kad nikah dgn bil umh sbb sy dok umh sewa..

4y ago

Oh kalau bawa kad nikah kena bawa sijil nikah sama ke?atau salah satu ja?

Selalunya buku pink nie buat kat klinik ke check atau tempat lain ?

Kalau lewt bwa gmb scan skli , sijil nikah, bil api/air ,