Upt positive tapi rasa senggugut

Sy test upt 3hari sebelum tarikh period n dapat line samar2, lps da lewat period sehari saya test lagi dapat double line terang. Kalau ikotkan sekarang da 4w5d. Tp harini mcm rasa senggugut nk period tu. Sy xde keluar spotting pape. Saya rasa sakit pinggang, perut rasa tak selesa tapi semua mild je. Normal ke mcmni? Kalau normal, berapa lama ye rasa mcmni? Thanks pada yg sudi jawab😊

Upt positive tapi rasa senggugut
10 Balas

Saya baru cukup 2 bulan saya keguguran, ni Alhamdullilah lekat balik. Masa first saya prgnant hari tu, jadi mcm tu, sengugut tapi keluar spotting, sampai fobia nk pergi toilet tengok. Prganant kali ni pulak, sakit mcm senggugut je, tapi tak kluar spotting, lepas lewat priod trus cek. Kalau snggugut tu org kata proses rahim nk kembang sis. Dia akan sakit perut, sakit pinggang ap semua.

2y ago

tapi kali ni tak trun darah ap punn, tapi cek positif. mgkin lain2 kot kan

2 hari lepas saye pun rase mcm tu tpi sye kluar spotting terus prgi hospital doc scan tk nmpk ape2 lagi sbb sye bru 4 minggu. Lgi 2 minggu sye kne prgi hospital balik utk repeat scan dan hrini spotting tu dh stop.

saya baru nak post hari ni utk tanya soalan mcm sis ni.. alhamdulillah tgok jawapan kat sini lega hati.. simptom kita sama.. saya pun buat test same date mcm awak.. hopefully kandungan kita kuat ya 😊

saya pun mcmtu. sakit perut mcm nk period..lewat period 3 hari. cek upt +ve. skrg tgh tunggu 8week utk cek baby..cuma makan folid acid. and buah buah.

Normal.. saya masa awal2 pun camtu juga. Dah scan nmpak kantung smua dah. Skrng kurang dah sakit smua tu dah xde dah sakit perut sngat.

Sama, saya rasa sakit mcm tu jgk. Semalam pegi cek Dr. dia ckp normal. Kalau sakit sangat dn ada keluar spotting bru xnormal.

2y ago

Harini saya 5w3d. Saya mkn folic acid je skrg. Awal2 ni Dr. tak bagi makan apa2 supplement

saya rasa macam tu jugak, gie klinik cek.Doc cakap rahim saya tak kuat. so kena berjaga jaga.

sama laa sy pon 5 week ttc 3thun ahlamdullilah… now rase sama mcm korang rasee.

Tu tnda2 pregnnt sis,,sma mcm sy huhu breast pun ya ampun sakit

Hi sis. Sama mcm saya. Tapi skrg sy tgh consume folic acid.