Serah diri GDM

Maaf kawan² doakan saya..klu Masih belum bersalin,25hb ni doktar Minta serah diri sehari sebelum due date sebab gdm..first time gdm biasa anak² Yang lain bersalin overdue...boleh ke klu serah diri Tu 41mnggu..biasa bersalin tu 41@42 mnggu..ya Allah tolong lah

30 Balas

tak boleh sis. sy pun first time gdm masa pregnant anak ke 3. 34w doc dah awal² bg IOL utk serah diri sehari sebelum edd. memang itulah prosedurnya bila kehamilan bermasalah. sy pun nervous juga,naaib baik sy bersalin 38w 1d. serah diri awal sbb memang masanya dah nak bersalin