Aku ibu panas baran

Maaf kalau coretan ini mengguris hati sesiapa. Anak aku dah 5 bulan. Aku rasa stress sangat jaga dia. Aku jadi rasa nak marah, nak melenting. Kadang2 rasa nak pukul dia bagi dia diam. Asyik menangis. Tak boleh dipujuk. Susu taknak, tido taknak. Aku rimas. Aku rasa mcm nak cederakan diri aku sendiri sbb aku tak layak jadi mak budak ni. Aku benci kalau dia minum susu aku sbb aku taknak dia ikut perangai aku yg mcm setan ni. Aku rasa terperangkap duduk sorang2 dekat rumah jaga anak. Aku x boleh nak pergi mana2, buat apa yg aku suka mcm dulu2. Aku berhenti keje sebab suami suruh jaga anak. Suami kerja waktu tak menentu. Kadang lewat malam baru balik. Aku x tau nak buat apa bg fikiran aku ni kekal waras dan tak jd pemarah. Aku tahu anak tu amanah. Aku sayang anak aku. Tp aku penat buat benda sama, nak hadap dia setiap masa. Aku ni memang mak tak guna kan? Kesian anak aku dapat mak tak guna macam ni

38 Balas

awak, jgn sesekali pukul anak dan jgn sesekli cederakan diri awk,,, awak lah satu2nya dunia bgi ank awak,,, pada siapa lgi dia nk berharap melainkn ibunya... beruntung awak ada susu bdan utk bby, tak semua org dpt rasa bg susu bdn pd baby,,, kalau awak rasa awak xckup baik,mgkin inilah amanah yg Allah kirimkn utk awak supaya bljar jd ibu yg baik.. byk mnfaat yg bby kit dpt bila minum susu bdan... bila bby kerap nangis cuba cek mgkin ad yg dia xselesa, mgkin kembung perot ke. masa susukan bby doakan, pesan yg baik2 utk ank, inshaa allah doa ibu nih direct... siapa pon akn stress kalo duduk dlm rumah,dan penat uruskn ank sendirian,, cuba awak bawak bby ambik angin kt lua rumah,, bawak jalan ptg2 depan rumah.. sbb ank saya pon gini,,, lps bawka dia ambik angin kt luar rumah alhamdulillah mood kita mkin baik, mood anak pon mkin baik dn nampak lebih ceria,,, balik dri jaln2 minum susu dan tido,, anak happy ibu pon happy.. 😊