Aku ibu panas baran

Maaf kalau coretan ini mengguris hati sesiapa. Anak aku dah 5 bulan. Aku rasa stress sangat jaga dia. Aku jadi rasa nak marah, nak melenting. Kadang2 rasa nak pukul dia bagi dia diam. Asyik menangis. Tak boleh dipujuk. Susu taknak, tido taknak. Aku rimas. Aku rasa mcm nak cederakan diri aku sendiri sbb aku tak layak jadi mak budak ni. Aku benci kalau dia minum susu aku sbb aku taknak dia ikut perangai aku yg mcm setan ni. Aku rasa terperangkap duduk sorang2 dekat rumah jaga anak. Aku x boleh nak pergi mana2, buat apa yg aku suka mcm dulu2. Aku berhenti keje sebab suami suruh jaga anak. Suami kerja waktu tak menentu. Kadang lewat malam baru balik. Aku x tau nak buat apa bg fikiran aku ni kekal waras dan tak jd pemarah. Aku tahu anak tu amanah. Aku sayang anak aku. Tp aku penat buat benda sama, nak hadap dia setiap masa. Aku ni memang mak tak guna kan? Kesian anak aku dapat mak tak guna macam ni

38 Balas

Ya Allah sis.. sama.. ada masa sy nangis smbil dukung anak. kdg sy geram sy pukul tgn sy sndiri smpai merah2 dn bengkak.. bile keadaan sy mcm tu sy ckp ibu xleh jd ibu terbaik. ibu panas baran. ibu syg ank ibu. tp ibu penat bile awk meragam tak nak tido, nangis 24 jam. awk nk ape sbnrnye. cuba bgth ibu.. sy nangis2.. ngn husband pun sy nangis2 mengadu.. sy ckp sy nk kluar rumah, nk gi minum kopi, nk gi spa, nk jln2.. so suami sy support. die thu sy penat jg anak.. salu die blk dlm kul 9 mlm. dia akn ajak sy pusing seremban. hirup udara mlm.. kalo xsempat dia akn beli mknan y boleh bt sy happy. biase la pompuan. nmpk mknan pun leh happy.. salu weekday plg krg 3 mlm la kluar mcm tu. kalo die xpenat tiap mlm kluar.. kdg mkn, kdg window shopping kt watson tu ha. weekend mmg kami salu kluar.. nk tggu weekend lama. so terpaksa jg husband bw mlm2 weekdays tu.. thu die penat. tp sy dh tepu duk ngn anak seharian ngn kerenah die.. satu lg.. suami selalu ckp ngn anak, duduk baik2 ngn ibu, jgn sedih2, kalo nk susu minta susu ngn ibu, kalo nk mndi bg signal nk mndi, nk tukar pampers pun bgth, sakit perut atau mana2 pun bgth, kalo nk tido ibu popokkn. jgn bg ibu penat ye cantik abi ni.. suami akn kerap ckp ngn anak, mlm, pg nk gi keje, kdg video call dn bile2 masa die terluang ngn anak.. sgt mujarab puan.. cubalah.. mungkin amik masa.. tp lelama anak akn paham.. dn selalula minta maaf dgn anak. anak akn faham.. alhamdulillah skrg ank sy dh xmeragam. dh 7 bln. dh boleh tinggal2kn dh kejap. sy bersyukur sgt.. sy doakan Allah swt permudahkan urusan puan dn anak puan.. ank puan anak bijak. die nk main2 ngn ibu die tu.. take care puan...