Aku ibu panas baran

Maaf kalau coretan ini mengguris hati sesiapa. Anak aku dah 5 bulan. Aku rasa stress sangat jaga dia. Aku jadi rasa nak marah, nak melenting. Kadang2 rasa nak pukul dia bagi dia diam. Asyik menangis. Tak boleh dipujuk. Susu taknak, tido taknak. Aku rimas. Aku rasa mcm nak cederakan diri aku sendiri sbb aku tak layak jadi mak budak ni. Aku benci kalau dia minum susu aku sbb aku taknak dia ikut perangai aku yg mcm setan ni. Aku rasa terperangkap duduk sorang2 dekat rumah jaga anak. Aku x boleh nak pergi mana2, buat apa yg aku suka mcm dulu2. Aku berhenti keje sebab suami suruh jaga anak. Suami kerja waktu tak menentu. Kadang lewat malam baru balik. Aku x tau nak buat apa bg fikiran aku ni kekal waras dan tak jd pemarah. Aku tahu anak tu amanah. Aku sayang anak aku. Tp aku penat buat benda sama, nak hadap dia setiap masa. Aku ni memang mak tak guna kan? Kesian anak aku dapat mak tak guna macam ni

38 Balas

Allah, ada juga yg face perkara yg sama.. Suami sy kata dulu sy lemah lembut, sejak ank ada, dah xde dah lemah lembut nya 😅. . Ank sy pun mcm ni smp umur 3 tahun.. Tenang masa dia tidur je, lepas pandai berdikari berkurang sikit menangis. Anak yg cmni bijak sis. Skrg ank sy dah 6 tahun, al fatihah, surah2 ringkas, al mulk pnd baca, memang tak dinafikan burn out sngt.. Suami balik baru dapat masak, tambah duduk kawasan lot kg, bukak tingkap sikit je risau sebab xde grill.. Smp satu masa sy request suami nk pindah sebab rasa ddk sini terkurung je. Hari2 doa Allah bg rezeki yg lebih supaya boleh pindah. Ank 1 tahun lebih dpt pindah kawasan yg byk kemudahan, turun bawah ada tmn permainan, kedai runcit.. Jd x yah la nk tggu suami br bole pergi.. Dlm keadaan sis ni, sis memang perlukan support dr org terdekat dgn sis. Perlu luahkan apa yg sis rasa supaya lebih tenang.. Insyaallah semoga yg baik2 utk sis.