Aku ibu panas baran

Maaf kalau coretan ini mengguris hati sesiapa. Anak aku dah 5 bulan. Aku rasa stress sangat jaga dia. Aku jadi rasa nak marah, nak melenting. Kadang2 rasa nak pukul dia bagi dia diam. Asyik menangis. Tak boleh dipujuk. Susu taknak, tido taknak. Aku rimas. Aku rasa mcm nak cederakan diri aku sendiri sbb aku tak layak jadi mak budak ni. Aku benci kalau dia minum susu aku sbb aku taknak dia ikut perangai aku yg mcm setan ni. Aku rasa terperangkap duduk sorang2 dekat rumah jaga anak. Aku x boleh nak pergi mana2, buat apa yg aku suka mcm dulu2. Aku berhenti keje sebab suami suruh jaga anak. Suami kerja waktu tak menentu. Kadang lewat malam baru balik. Aku x tau nak buat apa bg fikiran aku ni kekal waras dan tak jd pemarah. Aku tahu anak tu amanah. Aku sayang anak aku. Tp aku penat buat benda sama, nak hadap dia setiap masa. Aku ni memang mak tak guna kan? Kesian anak aku dapat mak tak guna macam ni

38 Balas

Sye paham ape yg sis rse.. sye pun penah burnout mcm nie.. ape yg sye buat? sye blek umah mak sye smggu.. kt sne rmi org.. hilg sikit rse sunyi.. anak pn ade org tlg tgkkn xde la kelam kabut klu nk mndi ke solat ke.. weekend, tggl anak kt mak, peg tgk wayg jap ngn hsband.. hsband pn paham, blek keje memg dye settle kn hal anak.. tukar pmpers, bg susu.. kdg2 dpt la sye tgk drama kt tv sejam tnpe ade pape gangguan.. Trus trg perjalanan kte nie pnjg lg nak smpi anak besar tu mcm2 ragam.. nak x nak kte yg kne cri cara nak kurgkn stress or penat tu.. klu awak da rse mcm nie, cpt2 la cri jln ye.. bgtw hsband, bincg mcm mne nk kurgkn stress awak.. hantar anak kt spe2 kejap ke.. utk awak dptkn blek diri awak tu.. rehat yg secukupnye..