Aku ibu panas baran

Maaf kalau coretan ini mengguris hati sesiapa. Anak aku dah 5 bulan. Aku rasa stress sangat jaga dia. Aku jadi rasa nak marah, nak melenting. Kadang2 rasa nak pukul dia bagi dia diam. Asyik menangis. Tak boleh dipujuk. Susu taknak, tido taknak. Aku rimas. Aku rasa mcm nak cederakan diri aku sendiri sbb aku tak layak jadi mak budak ni. Aku benci kalau dia minum susu aku sbb aku taknak dia ikut perangai aku yg mcm setan ni. Aku rasa terperangkap duduk sorang2 dekat rumah jaga anak. Aku x boleh nak pergi mana2, buat apa yg aku suka mcm dulu2. Aku berhenti keje sebab suami suruh jaga anak. Suami kerja waktu tak menentu. Kadang lewat malam baru balik. Aku x tau nak buat apa bg fikiran aku ni kekal waras dan tak jd pemarah. Aku tahu anak tu amanah. Aku sayang anak aku. Tp aku penat buat benda sama, nak hadap dia setiap masa. Aku ni memang mak tak guna kan? Kesian anak aku dapat mak tak guna macam ni

38 Balas

same la perangai ank kte ni kn.asik nk melalak je manjang.berlari2 aku nk buat keje.kdang MKN pn nk tercekik bila dgr ank melalak.xblh brtinggal..tp Tula kenangan wak Mase dia kecik nila kte DPT semua ni esok2 da besar kte pulak trkenang2 rindu moment ni.yela dok umah terperok je pn blh bosan.kdang tu da xtau nk buat ape kn.nk tgok tv Cite pn meluat je.entah la.senasib pulak.somi awk pn xde Mase untuk awk ke.klu ya memang senasib betul la😁tp xbaik awk ckp camtu kt ank.tau awk tgh stress memang akan keluar segala isi hati tu.sabar la wak.membesarkn ank ni byk cabaran.sy pn ble da marah ank .tgok dia tidur sy pulak nangis.yela dia bkn tau ape.lapar nangis.tujela dia tau.sabar ye wak.kdang dia nagis tu lapar atau nk kte ade dekat dgn dia tu.klu kte ade dia rase selesa.klu dlu2 awk kaki ngayau.angkut je ank tu.kdang ank ni melalak je dia pn boring jgk dok terperok kt rumah tu.