Isu Check Gula

Maaf jika soalan ni pernah diajukan sebelum ni. First check gula normal. Second check (now 27 weeks) sebelum 3.83 selepas 6.4.. Tinggi ya? Apa perlu saya buat?

7 Balas

Sllu kalau lepas mkan n check, lebih 6.7 baru dikira tinggi .tapi munkin nk sampai border line so kena lebih berhati2 lah dlm pengambilan mkanan..kurangkan manis n karbo ok👌😊

Jage pemakanan je puan. Saye pn penah gula tinggi. Lepas tu terus byk2 minum air masak n kurangkan gula. Puan jgn xamik gula langsung ye. Nt xde tenage.

kalau pagi tinggi sis... tengah hari sampai mlm 6.7 kebawah normal je

Klu tmpt sy tinggi slps mkn yg tak normal 6.7.. Mmg tmpt sis 6.4 ker?

Sis buat bsp @ minum air gula ni? Maaf kurg jelas soalan

setahu sy 6.7 tu ok lg sis.. limit 7.8

6.7 tu dh border tu. Lbh tu kira gdm