Menyusu sambil tidur

Maaf ibu2 sy hendak bertanya..bahaya ke bayi 7bulan minum susu sambil tdur atau baring...kdg2 dia nk susu mlm dia xbgun cuma dia merengek nak susu

2 Balas

Risiko tersedak tu tinggi kalau menyusu sambil baring flat .. awak tinggikan sikit bantal dia kalau bagi fm .. kalau awak bf make sure awak tak tertido time menyusu tu, bahaya kalau ibu tertido

anak sy dari newborn minum susu sambil baring. sambil duduk dia xmau. dgn syarat lps susu kena sendawakan dia sis