nak tahu 🤗

bayi 1 bulan boleh sudah kah menyusu sambil baring ,selama ne saya dukung kalau nk kasih susu , dia menyusu botol ,tpi mcm sya takut2 pulaa , 😢 ...

1 Balas

kalau nk baringkan masa menyusu,pastikan kepala baby ditinggikan ya.sama konsep masa dukung utk menyusu.dan pastikan ada yg tolong pegang botol susu.jangan sesekali letak kain/apa2 benda lain untuk support botol susu.sebab kalau tersedak baby tk pandai tolak sendiri botol susu dari mulut.so mesti jaga dan pegang botol untuk baby sampai habis menyusu.

2y ago

ok , terima kasih info nyaa 🤗