sakit pinggang selepas epudural

maaf bolih share ilmu cara mngatasi sakit pinggang selpas epidural,first time czer sblom nie 6 org ank bersalin normal..bolih share bagaimna mngurangkn rasa sakit pinggang selpas epidural n berapa lama akn hilng??... mohon share bg mmbntu or berkongsi info

6 Balas

Smla..sy pn ritu epidural..tp dpt dua skali..epidural ngn full bius..sbb ms operation epidural ximune ngn bdn( dh mlm br epidural tu terasa kebas dkt smua part )....trus doc bg full bius..sbbnye ms dia tgh toreh perut .msih terasa ketajaman pisaunye..😅😅✌..until now kekdg ada ms sakit mcm sis alami...trmsuk backpain yg teruk...

5y ago

Tula tu..hehe😂kekdg rs cm next time xnk preggy lg .😂😂😂

mmg bnd tu effect pd pinggang kita sis . asl kn kita xbuat krje bert lg2 angkt brg bert. sbb da xsesuai . lg czer plak perot tu mse brsalin ank dlu . nk ilang kn btol2 tu mmg susa . kdg mse muda2 xrse sakit sgt . da tua2 nt trase sakit tu. redho jela semua tu demi ank sis 😊

Sy normal tp ambil epidural. Rasa sakit pinggang mcm patah masa dlm pantang sampai tak blh bergerak. Tp alhamdulillah lps 2 3 hari bertungku hilang sakit pinggang tu.

Mmg sis kesan czer tula walau bertahun tahun pun sis jagn buat kerja berat dan makan kene jaga jangan minum air batu rajinkan makan jamu dan vitamin c😊

5y ago

👍

Letak hot bag sis.. tu mmg ambil masa tuk hilang.. jgn ambil brg berat2 semua..

tq yer sis..ats usul nya