mahukan zuriat

Maaf bertanya....boleh trangkan posisi suami isteri ketika bersama untuk mmudahkan mndapat zuriat....waktu yg sesuai n perlukah mngambil ubat ubatan

12 Balas

kalau saya, sy consume asid folic. jaga makan lpstu buat opk cari hari subur. dpt jumpa line terangg terus ajak suami bersama sampai line opk kabur. setiap subuh sehari sekali. (bnyk research kalau subuh means 2 3 4 pagi cmtuu sperma laki tgh baguss & bdn suami isteri pun dh dpt rehat so tk la rse penat n tertekan) lps settle bersama jgn terus bngun cuci. baringg kaki kepit bawah punggung letak bantal. bawak tido sejam 2 ke lpstu bru bangun kalau nk cuci. tpi saya biaa jee esok nk mndi bru cuci. sentiase pantau opk smpai abis cycle. alhamdulillah ad rezeki. mse sblm nk bersama tu doa2 laaa bnyk2 moga allah kurniakan zuriat😊lagi satu posisi tu biar suami di atas isteri dibawah👌boleh googlee untuk baca posisi bersama yg terbaik untuk mngndung

Saya amalkan begini sebelum mengandung. Lepas bersama, baring dan angkat kaki sikit dan letak bantal bawah punggung masa baring dalam 15-20 minit. Bersama waktu tidak penat, jangan tengah penat letih balik kerja tu tau. Saya bersama dgn suami pada waktu pagi, lepas badan fresh dari tidur. Saya cuma makan acid folic yang sekali dgn vitamin untuk kesuburan. Sebab period saya mmg tak teratur dari remaja. Untuk suami, saya minta dia berhenti rokok sementara. Kami makan makanan sihat, kira jaga makan sikit masa tu. Alhamdulillah menjadi, sekarang dah masuk 33 minggu ☺️

Selepas bersama, mungkin isteri boleh angkat kaki ke udara seketika. Itu yg saya amalkan sebelum dapat mengandung. Saya juga ada consume folic acid. Dan utk suami, dia selalu amalkan makan bawang banyak2. Katanya utk sperm yg berkualiti.

sy hampir 9 tahun ttc.mcm2 cara try termasuk ivf,then ada hamba Allah bg petua seperti utk bersama seminggu selepas haid,kalau keputihan tu mcm likat mcm putih telur kena terus bersama.Alhamdulillah menjadi.sy berjaya hamil

sy baca selepas bersama letakkan bantal di bawah punggung untuk bagi bahagian bawah naik sedikit. dan sperm lelaki paling berkualiti pada waktu pagi. sy cuba alhamdulillah rezeki berpihak pada sy.

sy sebelum tu ada makan ubat matangkan telur.. 2bulan sebelum, tapi tak menjadi. tetap period. Saya cuba try cari time subur. Pantau keputihan atau boleh beli ovulation test kit

Amalkn acid folic n pati delima gulsan. Sesudah hbis jer period try bersama tiap hri jgn miss sampai hri ke 18-20 dr tarikh start period. Sy try amal cm tu jer

sy pantau keputihan. Kalau keputihan tu jernih mcm telur mentah tu, insyaallah tengah subur 😊

Biasa doc nasihatkn amik folic acid dulu 3 bln sblm plan nk pregnant...

selepas seminggu hbis period bolh bsama...time subur...