assalamualaikum ..nak tanya baby masuk 3 bulan berapa oz ya susu ..baby minum susu formula ..

maaf bertanya

9 Balas

Baby sy 3 bln habis 3 oz...itu klo dia lapar betul...klo tda,dia habis minum 2 oz sja...sepatutnya sukatan dlm label bungkusan susu utk 2 - 4 bln,4 oz tp syg buat bnyk² klo baby tda habis minum...rasa mcm membazir susu...buat yg dia boleh habis sja laa

Sy 2 bulan lebih dh minum 5 oz. Kna tgk demand baby mcmana. Klu cpt dia hbskan susu and nmpk msh x puas, tmbh 1 oz. Nk msk 3 bulan sy rs dia msh lg perlu kekal 5 oz

2y ago

Ohh... Mcm tu cukup dhlah tu. Naik pun ok. So dont worry.

baby saya dah 4 bulan minum habis 3 oz kalau lapar. kalau 4 oz tak pernah lagi minum sekali habis. suka minum sikit sikit pulak

Anak sy tak tentu kadang buat 3oz minum 1 oz je, buat 3 oz kdang habis je. Tgok tahap kelaparAn dia time tu

Waalaikumussalam. Tengok demand anak sis. Ada baby 3 bulan 3onz

2y ago

Sama²

baby saya 4oz kadang 3oz..

Anak sya minum 5oz

2y ago

ok sis faham.. terima kasih share 😊

Baby saya 4oz

4oz