Susu yang dipump.. berapa oz nak bagi minum baby.

Hye ibu2.. saya pump susu.. selalu dapat 3 - 4 oz.. berapa oz ya nak bagi baby minum? Sekarang baby baru 1 bulan 20 hari? Takut overfeeding ni.#SeriusTanya #bantujawab

2 Balas

cuba dulu 2 oz. kalau nampak baby tak puas, tambah lagi 1 oz. kalau baby tak habis, next feeding sesh kurangkan. guna paced feeding technique supaya baby yg control berapa banyak dia minum, bukan kita sumbat paksa dia minum.

2 oz 3 oz depends pada baby, biasa pastu jarakkan masa kalau susu badan 1 jam kalau susu fm 2 jam