acid folic

maaf bertanya kat sini sapa mummy mummy yg tak makan acid folic ? first trimister je makan lepastu sampai sekarang stop makan . nak tanya ada pape effect tak dekat baby dalam kandungan jika ibu tak makan acid folid ?

17 Balas

Btl ke sembelit tu dri acid folic??atau dri vit lain..sbb acid folic x myebabkn sembelit..knpa acid folic di ambil dri awal smpi bsalin ada sbb contoh maaf kata dia blh myebabkan kecacatan bayi,dri segi tulang,tempurung kepala,benjolan d blkg bayi dan mcm2 lg.sbb tu jurse dokt suh kita mkn