Bersama suami

Maaf bertanya berapa lama tempoh akak2 semua bersama suami lepas bersalin … sy ank first dh 3 bulan lebih.. suami dh 2 kali mintak bersama tapi sy msih takot utk bersama… tpi dia x paksa sye dia cuma ckap if dah ready baru dia msuk kan if tak dia x nk paksa mcm mne ea dikira nusyuz ke sy sbgai isteri kerana mnolak ajakan suami mohon akak2 ada petua atau cadangan tak .. sye risau gara2 x dpt dri saya kang ada penyondol offer lat suami sye yg nyayo 🥲zaman ni penyodol x kira org dah … bantu sy please.. sye terasa nk bersama tpi perasaan takot menguasai

6 Balas

Even takot still kena try. Kalau x sampai bila2 takut x brani. Sy 2 bulan dah bersama, first time x enjoy sbb takot, otak mmg fikir takut jahitan terbuka or koyak balik. First ada sakit sikit sbb normal dia ketat plus neves pulak. sbb ada baca kena biasakan bersama. Yg penting kena foreplay lama2, guna pelincir byk & kena slow2 then time bersama otak perlu kosong. Just enjoy je. First sy takot then ada rasa sakit sikit. Then 2nd time try kosongkan & enjoy trrus menjadi xda sakit terus. 3rd sy ttiba neves balik then rasa sakit sikit. Next sy mmg terus kosongkan otak taknak fikir apa2 terus okay.

ank sy nak masuk 2 bulan.. nasib sy pjj dgn suami☺️tp suami sy hujung bulan nie balik.. kdg2 sy trpikir jugak.. takut luka jahit terbukak lah apa lah..

sy pun sama ank nk msk 3 bulan msh takut utk bersama...alhmdulillah suami phm dn x pksa..sbb sy bg thu die rasa takut n troma msh ada lg...

ape2 pun kne cube...buang rase sakit insyaAllah..blh gune pelincir dlu.mse bersama jgn pk sakit..enjoy mcm biasa.mule dgn perlahan2

Saya mula mula takut dan sampai terfikir saya ni ada vaginismus ke selepas bersalin. Tp cubaan ke 3 alhamdulillah okayy.

Saya cukupkan 4 bulan baru bersama