air selusuh

m nak tanya air selusuh tu mnum bila ya ? elok ke minum

17 Balas

Sebenarnye x di galakkan pon minum selusuh, sbb takot sakit kontraksion kuat, tp jln baby nak klua x bukak.. Baby bole stress kat dlm, last2 czer.. Tp... Kalo nak minum jgk, bia la da pembukaan 4-5cm keatas ke, dgn sakit kontraksion sekali.. Mudah2an cepat & membantu.. Ape2 pon mse minum tu doa la same, moga membantu proses kelahiran.. Sy dlu mse anak first x sempat minum, bwk je g hospital.. Smpi2 da bkk jln 6cm,turun LR da 8cm..x dan dgn air selusuh.. Anak no. 2 plk, jln bkk 3cm..sempat minum seteguk je.. Pastu kontraksion kerap sgt, x lama pecah ketuban terus fully, nak meneran da.. Alhamdulillah, dua2 Allah mudahkan bersalin 🤲

4y ago

Ye btoii sis ckp .. X dgalkn sbnrnye .. Sbb laluan xbukk tp dah sket sgt .. Sye mnum pn dh bukk byk cm .. Alhmdllh trus nk kua bby ..