Help!

My LO is 9 months old but her weight is 6.85kgs since she is 5 months old but she hits all of her milestone. She is having 500ml of EBM and 2 solids daily. I am trying to increase her solids intake and hopefully she will gain more. Anything that I should do or give her to increase her weight?

40 Balas

Puan boleh pastikan tidur anak cukup dan tak terganggu. kalau tak silap 12-14jam sehari. siang mesti ada nap times. selain tu susu badan setiap belah bagi baby sampai puas..maknanya baby dapat hindmilk dan foremilk dari penyusuan. boleh juga tambah bubur nasi blended dlm diet anak once baby hits 6months dan pelbagaikan diet utk tarik selera anak. moga anak puan bertambah berat badan