1st pregnant 6 weeks,kurang selera mkan

Lately selera makan mmg merundum.. Mmg lapar tapi bila tgk makanan je,terus xde selera..bila blh makan,terus keluar balik.. Mcm mana ye nk kembalikan rasa selera tu? Sy xde morning sickness apa2 pun..cuma muntah bila dh makan.. Makan nasi pun 2-3 suap je.. Lauk favourite pun mampu tenung je..sampai nangis sbb nak makan,tapi xboleh..

1 Balas

Kuatkan semangat..Saya dulu pun macamnie jugaa..Even sekarang da 13week pun,ad setengah lauk favourite yang saya xbolee nak telan..

3y ago

selalu nurse akan suggest makan Kerang atau hati Ayam untuk naekkan hb..Maybe awak bolee cuba..