Buah cepat hamil

Lately ni scroll tt je ramai cakap buah avocado + kiwi sangat membantu untuk cepat hamil. Betul ke?? Ada tak mommy² sini yang ikhtiar cara ni dan berkesan? #ingintahu #seriusnanya #bantusharing

10 Balas

Pengalaman sy ttc 6 tahun..sepanjang ttc 6 tahun mcm2 cara jgk ikhtiar..tp sampai 1 tahap sy redha dan berserah dgn Allah..Allah beri sy kesempatan pregnant kali ni..apa2 pon,cuma jgn stress...mmg bila bsama xstress utk pikirkan dpt anak,tiba2 terpregnant walaupon bukan waktu ovulation ikut kalender..

8mo ago

Ramai cakap camtu jangan terlalu berharap. Bila berharap susah pregnant but bila tak berharap memang tup² akan pregnant.... kita ni stress nyalahh sebab cari ovulation day tapi tulah kuasa Allah kan even bersama bukan waktu ovulation pun kalau dah ada rezeki pregnant, tetap pregnant 🥰

lepas period amalkan mkn nenas Smpai waktu ovulasi, selepas ovulasi jgn mkn nenas.. amalkan yogurt asli,air limau kasturi..kulit kayu manis rebus pstu perah limau kasturi,minum.. tu antara petua yg doktor suruh sy buat..lepas priod tu sy mkn nenas,dgn amal air rebusan tu sehari sekali..

First time sy dgr.. sllu dgr mkn buah zuriat.. lepastu mandi hujan dgn suami.. sambil mndi hujan tu doakan supaya segala pnyakit mngalir kuar dr tubuh n moga cepat hamil.. ada ayat doa dia tp sy lupa hahahahahha

8mo ago

Aah sy ada tbaca.. tp hujan lebat la.. try la.. tp sy masa nak ank no 2, sy sllu usaha mcm2.. tetiap bulan cek upt klu lewat sehari.. pastu sy mcm redha da.. ambik keputusan jaga bdn n jaga mkn.. walaupun time tu xgemuk pun.. hahahaha just nk lbih sihat je.. tup2 prgnant.. alhamdulillah.. ank no 3 pun gitu.. xpk last2 prgnant.. tp xde rezeki gugur 8w.. n lpas sthun sy da bserah xnk da.. da redho.. tup2 prgnant… alhamdulillah skng da 12w.. moga bby kuat dlm rahim ni 🌸 moga awk pun ada rezeki ye.. inshaa Allah

Iya kiwi stimulate ovulation, saya dulu ikhtiar kiwi, cut fast food, minum rebusan halia+kayi manis & jaga berat bada. Dr pun saya ada jumpa. Buat scan nak tgk ada pcos ke fibroid ke.

tak pernah dengar pun. saya tak makan pun 2 buah tu dan saya irregular period dr 1st period tp alhamdulillah lepas ended pjj 3bulan 2minggu lepas tu mengandung

Buah kiwi ye mmg Dr bgtau. Sbb boleh galakkan hormon kite. Boleh follow Dr raihana kt tiktok byk tips dia bg. Mnm air limau dgn kayu manispin boleh.

x tw plak.. bru 1st tyme dgr.. Tp bg sye nme pun iktiar, bley cbe x salah tp jgn mnaruh harapan yg tlalu tggi.. both hsband n wife da penah checkup ke?

8mo ago

ble kte tlalu bharap, kdg2 bdn kte sendri akan create symptom2 preggy tu..

makan kurma dengan buah tin je,alhamdulillah mmg subur,kita cuma ikhtiar selebihnya tu mmg berserah pada Allah☺️

air kelapa pn blh

jangan stress