Kesabaran & pengorbanan seorang isteri & ibu

Lately mcm2 benda happened to my life. Dari husband excident, anak2 xsihat, EL for a few days (working stuff delayed-closing month end).. Anak2 mentally distraction due to her daddy condition. Mmg down dorang. Si kakak nangis2 smp xboleh tdo, ngigau2.. Si adik demam panas.. Myb rindu agaknya. Then, me as a wife & mother must taking care of them without fail. Dia punya letih, kalau boleh hitung, mungkin berkilo2 maybe. Smp xada masa utk diri sendiri. Itu lah tanggungjawab & pengorbanan seorang ibu & isteri. Secara xlgsg mngajar dari segi kesabaran. Kdg kala mngalir jugak air mata, sbb rasa xmampu & terlalu penat utk semua. Tapi apa joleh buat, kena gagah kan juga. Sebab ada yg brgantung harap. Xboleh kata tak. Mesti semua boleh. Berharap keadaan jadi lebih baik & mudah dari hari ke hari. Terus berusaha yg terbaik. Sabar & berkorban apa saja selagi mampu. Mungkin ada hikmah di setiap kejadian. Langit xsentiasa cerah.. Awan xsentiasa mendung kan.. Akan ada pelangi selepas hujan. InsyaAllah..

1 Balas

Awak kuat. Allah pilih awak sbb awak mampu. Ujian buat awak mungkin sunting semangat untuk awak terus kuat. Awak bertahan mungkin sebab tanggungjawab awak sebagai isteri dan ibu. Itu pahala Allah bagi untuk awak. In sha Allah. Allah ada. Kuat tau. Saya doakan Allah lapangkan urusan awak, permudahkan urusan awak, luaskan rezeki awak. In sha Allah. Aamiin.🤲🏻