TERLEPAS HARI SUBUR

Last year bulan 8 pernah gugur skali first pregnancy. Lepas gugur tak tahu kenapa susah nak lekat. Then tiba² tfikir nak guna clearblue ovulation test. Smlm pukul 10 mlm lebih ada test and then result positive tapi saya tak ada BD dgn suami. Test lagi pagi ni tadi pukul 9 jadi negative balik.. teringin nak pregnant lagi. Sedih bila belum lagi dikurniakan rezeki anak.

TERLEPAS HARI SUBUR
4 Balas

Sabar yer sis..sy paham perasaan sis.. sy pernah guna OPK jugak utk rancang kehamilan ke dua. dh beberapa bulan jugak try.. tp kerap terlepas waktu subur..waktu subur pulak xlama..telor wanita boleh bertahan 12-24jam kebiasaannye.. kalau period sis teratur tiap bulan, lagi mudah nak anggar waktu subur.. last2 mcm letih nak guna cara OPK ni sbb sy xdpt nak disiplinkan diri..last2 sy amik cara lps habis period je, sy akan terus bersama suami.. dlm seminggu 3kali(selang dua hari) selama 2minggu..ini kerana, sperma lelaki boleh hidup selama 3-5 hari..tp kita ambil hari yg sedikit. Alhamdulillah, melekat dan skrg sy tgh pregnant 6minggu. sekiranya period tidak teratur agak sukar juga nak guna kaedah try n error ni.. tp boleh je kerap bersama suami seminggu 3kali setiap minggu.. mudahan sis dpt menjadi ibu nanti.

4y ago

Terima kasih sis... Syukur sekarang saya dah pregnant hasil saya guna opk time ni..😊😊 terima kasih sis faham perasaan sesama perempuan.. mmh betul kita manusia hanya mampu berusaha merancang tapi tuhan yang tetapkan rezeki kita.

Salam awk..mcm sy jnis susah lekat juga...dlu nk dpt yg ptama tu 2y lebih jgk br lekat....blh lekat pon sbb sy pergi berurut...lps tu minta tukg urut tu btlkan apa yg xbtl kat kwsn rahim...lps tu mmg melekat...ank sterusnya pon sy berurut br lekat...apa kata awk try berurut pulak..

Klau tgk gambar belum +ve lagi tu. Kena dua2 sama terang atau test line lebih terang baru betul +ve.. tu syarat Ovulation test kit..

4y ago

Syukur sis saya dah pregnant hasil saya guna opk time ni.... Terima kasih komen 😊

Semoga ada rezeki sis lgi..aminn