Scan kandungan

Hi, last period saya 7/9, ikutkan saya da 7w hari ni (27/10). 2 minggu lepas (15/10) ada buat test guna clearblue test kit yang show week and result 3w+. Tapi bila hari ni (27/10) scan Dr cakap kandungan baru 4w. Normal ke kalau scan x sama dgn tarikh period atau result clearblue pregnancy test?

4 Balas

Macam saya prgnant sebelum ni, saya sbnrnya week 7 dah ikut kiraan first period tu, masa tu tak scan apa lagi, sbb nk tggu week 8 bru scan, tapi masa week 7 tu sya bleeding bnyak, n terus ke klinik, n dorg trus scan kat sya, n scan2 kantung apa tak nmpak, guna scan atas je, lepas tu dorg cek skli lagi prgnant test tu tngk double line terang gak, trus dorg buat tvs scan tu, nmpak kntung dalam rahim, and kantung saiz week 4/5 mcm tu je,dorg tak refer hspital sbb kantung sya cantik bulat elok.and srh blik and bedrest je, balik saya bedrest sbb skit perut sngt, bleeding pun sikit2 ja, tapi lepas tu malam, trus keluar lepas nk buka sluar nk kencing, keluar la kantung kecik bulat elok je, menangis saya depan bilik air, hsbnd pujuk2 trus g hspital n doc kata mgkin tak mnjdi gitu la, sbb lari bnyak minggu kan. Insyallah sis tak da apa

2y ago

Welcome, semoga baik baik saja ya sis🙂

Normal.. sy pon period tak menentu.. Dpt tau naek double line teros g check up.. klau ikot kan last period sy dah hampir 11week jugak tp bile scan kantong masih kecik 5week mcm tu.. So doc tanye period tepat ke tak.. N die ckp takleh ikot pade period ikot pade scan sbb kat situ bru tau kantong usia bape week..

normal sis .. sy ikut last period sptutnya da 7w tp bila scan nampak kantung dr kata baru 5w .. tiga minggu lagi repeat scan.. semoga takde yang tak diingini berlaku untuk sy dan sis juga

ada banyak sebab, salah satunya tarikh persenyawaan benih lewat dari normal.